2015.08.11
Fiatal hazai csokoládé manufaktúra nyerte el az édességek Oscar-díját
A Sweetic csokoládégyártó két bonbonja is kitüntetést kapott idén a gasztronómia legnívósabb nemzetközi megmérettetésének számító Great Taste Awardson, amivel az első magyar díjazott lett a kategóriában.
Idén először örülhetett egy magyar cég a gasztronómia Oscar-díjának tartott Great Taste Awards csillagjának praliné kategóriában. A mindössze 2 évvel ezelőtt alapított Sweetic manufaktúrát két édességük, a zöld dió és a Matcha-lime-gyömbér ízű bonbonjaik miatt díjazták.Az 1994 óta évente megrendezett londoni versenyen a világ legjobb ételeit és italait keresik több kategóriában. A 400 fős gasztrokritikusokból, Michelin csillaggal kitüntetett szakácsokból, illetve neves áruházláncok beszerzési igazgatóiból álló zsűri hónapokig tartó tesztelés során választja ki a legjobbakat összesen 10.000 termékminta közül. A vakkóstolásos módszer biztosítja, hogy a csomagolás nélküli termékek kizárólag a bennük fellelhető ízjegyek harmóniája, és az élelmiszer külleme alapján legyenek rangsorolva. Az elnyert cím 3 évre szól, ennek elteltével újra kell neveznie azoknak, akik meg kívánják őrizni a titulust.
Augusztus elején értesítették a versenyzőket az eredményekről, és idén először fordult elő, hogy bonbon kategóriában magyar terméket tüntettek ki. A családi vállalkozásként működő Sweetic két terméket nevezett, és mindkettő díjat is kapott. A hazai ízvilág jegyeit magán viselő, két csillaggal is kitüntetett pralinéjuk ízvilága egy Balaton környéki biogazdálkodásban termelt zöld dió köré épül, a másik édességük pedig egy kísérletezés jegyében született, lime ízesítésű Macha tea és gyömbér keveréke fehér csokiba burkolva.„A versenyre beküldött bonbonjainkat némi fejtörést követően választottuk ki, mert fontosnak tartottuk, hogy a bírák a szaktudásunk mellett egy kis bepillantást is nyerjenek a magyar kultúrába, hazánk ízvilágába.” – árulta el Zala Judit, a manufaktúra csokoládémestere.legyenek rangsorolva. Az elnyert cím 3 évre szól, ennek elteltével újra kell neveznie azoknak, akik meg kívánják őrizni a titulust.
br>Augusztus elején értesítették a versenyzőket az eredményekről, és idén először fordult elő, hogy bonbon kategóriában magyar terméket tüntettek ki. A családi vállalkozásként működő Sweetic két terméket nevezett, és mindkettő díjat is kapott. A hazai ízvilág jegyeit magán viselő, két csillaggal is kitüntetett pralinéjuk ízvilága egy Balaton környéki biogazdálkodásban termelt zöld dió köré épül, a másik édességük pedig egy kísérletezés jegyében született, lime ízesítésű Macha tea és gyömbér keveréke fehér csokiba burkolva.
"A versenyre beküldött bonbonjainkat némi fejtörést követően választottuk ki, mert fontosnak tartottuk, hogy a bírák a szaktudásunk mellett egy kis bepillantást is nyerjenek a magyar kultúrába, hazánk ízvilágába." – árulta el Zala Judit, a manufaktúra csokoládémestere.
A szigetszentmiklósi cég ezzel olyan nemzetközileg is elismert hazai elődök nyomdokaiba lépett, mint a chocoMe, a Floch, a Rózsavölgyi csokoládé vagy Szántó Tibor termékei, amik más kategóriában szintén kaptak már ilyen kitüntetést a közelmúltban.
Forrás: getpress