F R I S S
2 4 Ó R A


2019.12.13 06:42:24
2019.12.13 06:39:10
2019.12.13 06:36:41
2019.12.12 14:57:09
2019.12.12 14:53:37
2019.12.12 14:43:16
2019.12.11 23:57:27
2019.12.11 23:53:34
2019.12.11 23:37:46
2019.12.11 15:30:25
2019.12.11 15:26:48
2019.12.11 15:22:29
2019.12.10 10:22:10
2019.12.10 09:53:23
2019.12.10 09:32:36
2019.12.10 09:28:06
Olasz gasztronómiai világhét a tudatos táplálkozás jegyében
Olasz gasztronómiai világhét a tudatos táplálkozás jegyében
A tudatos táplálkozás és az ízléskultúra a téma a 4. Olasz gasztronómiai világhéten, amelynek keretében kóstolókkal, szemináriumokkal, filmvetítésekkel és egyéb programokkal népszerűsítik az olasz konyhát hétfőtől Magyarországon is.

Massimo Rustico, Olaszország magyarországi nagykövete szombaton, egy budapesti sajtótájékoztatón elmondta: ezekben a napokban a világ minden olasz nagykövetsége megrendezi a gasztronómiai programot, amely a biodiverzitás és a fenntartható mezőgazdaság témáit zászlajára tűző, 2015-ös Milánói Világkiállítás üzenetét viszi tovább.

Hozzáfűzte, a rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet az úgynevezett mediterrán diéta előnyeire, hiszen az olasz étkezés kiválóan illeszkedik a mai kornak az egészséges táplálkozás melletti és a túlsúlyosság elleni küzdelméhez.

Ehhez természetesen fontosak a minőségi alapanyagok - jegyezte meg a nagykövet, hozzátéve: az idei világhéten a rizottó, a pármai sonka, a parmezán, a modenai balzsamecet, az extra szűz olívaolaj és az olasz bor lesz a "főszereplő".

Massimo Rustico kiemelte, hogy a legfrissebb Michelin-kalauz 374 olasz éttermet díjazott csillaggal, közülük 11-et hárommal, ami mutatja az olasz gasztronómia magas minőségét.

A világhét idei magyarországi díszvendége Cristina Bowerman Michelin-csillagos séf, aki 2013-ban az év női séfje volt Olaszországban, ő a rizottó titkairól tart mesterkurzust, az ikonikus olasz ételt ezúttal valtellinai bresaolával (marhasonka), cetarai szardellával, pecorino sajttal és naranccsal ízesítve.

Cristina Bowerman arról szólt, hogy Olaszországban 174-fajta rizst termesztenek, ezek közül mégis keveset ismer a világ.

A minőségi olasz rizs mellett a rizottó másik titka, hogy nem egy receptről van szó, hanem egy sajátos technikáról - hangsúlyozta, hozzátéve: valódi rizottó csak frissen készülhet.

A világhéten kóstolóval egybekötött mesterkurzusokon mutatkozik be Budapesten három olasz vendéglátóipari iskola, megismertetve a látogatókat Puglia, Chianti és Lazio gasztronómiájával.

  
Forrás: MTI
24 Ó R A

2019.12.13 06:42:24
2019.12.13 06:39:10
2019.12.13 06:36:41
2019.12.12 14:57:09
2019.12.12 14:53:37
2019.12.12 14:43:16
2019.12.11 23:57:27
2019.12.11 23:53:34
2019.12.11 23:37:46
2019.12.11 15:30:25
2019.12.11 15:26:48
2019.12.11 15:22:29
Információ:
info@magyarorszag24.hu
Szerkesztőség:
szerkesztoseg@magyarorszag24.hu
Médiaajánlat letöltése (PDF)
sales@magyarorszag24.hu